Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera, uno de los pueblos más bonitos de España, wordt vaak de witste van de witte dorpen van Andalusië genoemd. Door het ontbreken van massatoerisme heeft Vejer zijn authentieke Moorse charme bewaard. Het oude ommuurde centrum is een labyrint van witgekalkte huizen en hellende straatjes die uitkomen bij een Moors kasteel. Palmbomen, sinaasappelbomen en bloemrijke straatjes en patio’s zorgen voor een mooi contrast met al dat wit. De patio’s (binnentuinen) zorgen voor verkoeling in de zomerse hitte.

Unknown

Unknown-1

 

Door de hoge ligging heb je op veel plekken een schitterend uitzicht over de bergen en de kust (de Costa de la Luz). In de avond kun je vanaf je dakterras de lichtjes van Tanger in Marokko zien. Als je tenminste niet lekker zit te eten bij een van de vele restaurants.

zahora-playa350

Costa de la Luz betekent “kust van het licht” en is de Atlantische kust van Andalusië. De naam is te danken aan het heldere zonlicht dat wordt weerkaatst door de oceaan en de eindeloze witte zandstranden. Dichtstbijzijnde stranden zijn El Palmar, Zahora en Caños de Meca. Iets verder ligt het stadje Conil de la Frontera, direct aan de kust.

IMG_6127

Het is heerlijk om een wandeling te maken over de brede stranden. Loop bijvoorbeeld ’s ochtends van El Palmar naar Conil de la Frontera en wandel na een heerlijke lunch weer terug. Genoeg kleine barretjes op het strand van El Palmar om na te genieten met een sundowner, kijkend naar de capriolen van de surfers in de golven en naar een onvergetelijke zonsondergang.

IMG_3106

In het oude centrum heeft vivacadiz.nl een authentiek huis te huur, in 2015 geheel gerenoveerd:  Casa Alta Vista.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.