Bodegas Gutiérrez Colosía

GutierrezColosia1-300x175   El Puerto de Santa Maria, één van de drie plaatsen in de “sherry driehoek”, ligt aan de monding van de rivier de Gaudelete, zo’n 15 kilometer zuidelijk van Jerez de la Frontera. Hier vind je Bodegas Gutiérrez Colosía. Een familiebedrijf; Juan Carlos en Carmen Gutiérrez Colosia houden samen met hun twee dochters de eer van de wijnen van El Puerto de Santa Maria hoog, overtuigd van het unieke karakter daarvan.

Het familiebedrijf gaat terug tot 1838; totdat Spanje toetrad tot de EU waren ze almacenista, een woord dat de – voormalige – almacenista’s zelf liever niet gebruiken. Het betekent iets als ‘voorraadbeheerder’: een almacenista voedt wijnen op in opdracht van andere bodega’s. Het was almacenista’s verboden zelf wijnen op de markt te brengen, totdat de EU daar een stokje voor stak.
Gutiérrez Colosia voedde wijnen op voor Osborne, Gonzalez Byass, Williams & Humbert. Zij startten met de verkoop van hun eigen wijnen in 1997. Anno 2016 liggen er ongeveer 1300 vaten in de bodega, waarvan een deel van onbekende leeftijd, nog uit de tijd als almacenista.

Bron: Mariëlla Beukers – wijnkronieken.nl

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.