Bodegas Cortijo de Jara

 

 

IMG_3047CORTIJO DE JARA is de merknaam van het familiebedrijf Puerta Nueva. Het familiebedrijf bestaat uit 8 broers en zussen die verschillende boerderijen bezitten in de omgeving van Jerez de la Frontera, waaronder de boerenhoeve (cortijo) in Jara. Hier worden onder een eigen merknaam wijn, olijfolie en groenten geproduceerd, deels biologisch.

De productie is momenteel nog beperkt. Maar de toegekende prijzen en de inmiddels opgebouwde klantenkring heeft de familie doen besluiten om meer stokken aan te planten. In een rustig tempo, groeien met afnemers en critici. De tijd is nu gekomen om de wijn aan de rest van Europa te presenteren.

Ondanks de locatie van de hoeve, in het hart van het gebied waar sherry geproduceerd wordt, heeft de familie
besloten een andere wijn te maken, met geheel nieuwe druivensoorten voor dit gebied. In 2000 is men begonnen
om Tempranillo, Merlot and Syrah aan te planten.

Vanaf het begin stelt men een hoge eis aan kwaliteit. De conditie van de aarde, met een constante vochtbalans gedurende de hele cyclus en het stabiele
klimaat zorgt voor een geIMG_3001balanceerd rijpingsproces van de druiven met als gevolg een zeer stabiele productkwaliteit. Gedurende mei en juni worden de ranken uitgedund om de kwaliteit van de wijn nog verder te verbeteren.

De productie is geregistreerd bij “Wine Geographical Indigation of Vinos de la Tierra de Cádiz” wat betekent dat er een constante externe controle is op de productie en wijngaarden.

IMG_3002
Voor meer informatie: cortijodejara.es.

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.